פרופיל 21

המפקדה: הבית לחיילים
מעוניינים בשיחת ייעוץ בחינם?
השאירו פרטים כאן למטה
חיילים שעזרנו להם
0 +
שקיפות מול הלקוח
% 0
שנות ניסיון
0 +
לקוחות מרוצים
% 0

המלצות מלקוחות

שירות צבאי הוא מרכיב חשוב בחברה הישראלית, אך לא כולם מסוגלים לשרת בצה"ל מסיבות בריאותיות או נפשיות. במקרים אלו, צה"ל מאפשר קבלת פטור משירות צבאי על בסיס פרופיל 21. במאמר זה נסביר מהו פרופיל 21, כיצד ניתן לקבל אותו ואיך עורך דין צבאי יכול לסייע בתהליך.

 

מהו פרופיל 21?

פרופיל 21 הוא סיווג הניתן למועמדים לשירות ביטחון (מלש"בים) או לחיילים המשרתים בצה"ל, אשר מצבם הבריאותי או הנפשי אינו מאפשר להם להמשיך בשירות הצבאי. פרופיל 21 מוביל בדרך כלל לפטור מיידי ומוחלט משירות בצה"ל, בין אם מדובר במלש"ב שטרם התגייס או בחייל בשירות פעיל.

פרופיל 21 ניתן הן בשל בעיות נפשיות והן בשל בעיות רפואיות פיזיות. מצבים נפשיים כגון דיכאון, הפרעות חרדה, סכיזופרניה או הפרעה דו-קוטבית עשויים להצדיק קבלת הפרופיל. כמו כן, בעיות בריאות משמעותיות כמו מחלות כרוניות קשות או מחלות פיזיות מגבילות גם הן עשויות להוביל לפרופיל 21.

פרופיל 21 מציע אפשרות חשובה עבור מלש"בים וחיילים המתמודדים עם קשיים נפשיים או בעיות רפואיות משמעותיות, המונעות מהם לשרת בצה"ל. על אף החששות הרווחים, פרופיל 21 אינו גורר אחריו השלכות שליליות משמעותיות, והוא מאפשר לאלו הזקוקים לו לשמור על בריאותם ולהתקדם בחייהם. עם זאת, התהליך לקבלת הפטור יכול להיות מורכב ומאתגר, ולכן חשוב להיעזר בליווי מקצועי.

 

הגורם האחראי לקביעת פרופיל 21

פרופיל 21 נקבע בידי ועדה רפואית צבאית המתמחה בקביעת פרופילים רפואיים. הוועדה מתבססת על חוות דעת והמלצות של אנשי מקצוע מתחום הרפואה או בריאות הנפש, כגון פסיכיאטרים, פסיכולוגים או רופאים מומחים אחרים.

כדי לקבל פרופיל 21, המלש"ב או החייל צריכים להציג בפני הוועדה מסמכים רפואיים ופסיכולוגיים רלוונטיים, הכוללים אבחנות ברורות וחוות דעת מנומקת המצדיקה את אי-כשירותם לשירות צבאי. במקרה של בקשה לפטור מסיבות נפשיות, נדרש בדרך כלל גם מכתב המלצה מפסיכיאטר או פסיכולוג.

 

תהליך קבלת פרופיל 21 מסיבות נפשיות

כאשר מלש"ב או חייל מבקשים לקבל פרופיל 21 מסיבות של בריאות הנפש, עליהם לעבור תהליך שראשיתו בפנייה להתייעצות עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש, כגון פסיכיאטר או פסיכולוג שיוכל לספק אבחנה ברורה וחוות דעת התומכת בבקשה לפטור.

לאחר מכן, יש להגיש בקשה מסודרת דרך הצבא להיפגש עם קצין בריאות הנפש (קב"ן) ופסיכיאטר צבאי לצורך אבחון מעמיק. רק לאחר שהקב"ן והפסיכיאטר יתנו את המלצתם לפרופיל 21, יתאפשר לפונה להתייצב בפני ועדה רפואית שתכריע סופית בדבר הפטור מהצבא.

 

איך מתניעים את התהליך לקבלת פרופיל 21 ושחרור מהשירות?

כדי להתחיל בתהליך השגת פטור מהשירות הצבאי מטעמי בריאות הנפש, יש לפנות כאמור, לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש, כגון פסיכולוג או פסיכיאטר. איש המקצוע יבצע הערכה של מצבו הנפשי של הפונה, ובמידת הצורך, יספק מסמך המפרט את האתגרים והקשיים הנפשיים איתם הוא מתמודד, ויכלול המלצה לשחרור מהשירות הצבאי. השלב הבא כולל פנייה מסודרת לצבא, במטרה לתאם מפגשים עם קצין בריאות הנפש (קב"ן) והפסיכיאטר הצבאי.

במהלך המפגשים עם הקב"ן והפסיכיאטר הצבאי, שני הגורמים הללו נדרשים לגבש עמדה התומכת במתן פרופיל נפשי לחייל הפונה. במידה ושניהם יביעו תמיכה בבקשה, יעבור העניין לטיפולה של ועדה רפואית צבאית ספציפית, אשר תשקול ותכריע בסוגיית הפטור המבוקש.

בסופו של יום, פרופיל 21, המהווה עילה לפטור משירות צבאי, ניתן כאשר הצבא מגיע למסקנה, על סמך בדיקות מעמיקות והערכה כוללת, כי הפרט נעדר את היכולת הנפשית הנחוצה לשירות בצה"ל.

 

ההבדלים בין פטור נפשי לפטור רפואי

למרות שפרופיל 21 ניתן הן על בסיס נפשי והן על בסיס רפואי, חשוב לציין שבפועל לסיבת הפטור עשויות להיות השלכות שונות על תהליך קבלתו. בעוד שהפטור עצמו מקנה שחרור מלא משירות צבאי בשני המקרים, ההבדל המרכזי נעוץ בסוג המסמכים הנדרשים כדי לקבל כל אחד מהם.

בקשה לפטור נפשי דורשת חוות דעת של אנשי בריאות הנפש כגון פסיכיאטר או פסיכולוג, ואילו בקשה לפטור רפואי מחייבת מסמכים רפואיים המעידים על מצב בריאותי לקוי. כמו כן, תהליך האבחון והערכת הכשירות לשירות עשויים להיות שונים בין פטור נפשי לפטור רפואי.

 

השלכות אפשריות של קבלת פרופיל 21

אחת הסוגיות המטרידות רבים מהשוקלים לבקש פטור משירות צבאי על בסיס פרופיל 21, היא החשש מפני השלכות שליליות עתידיות של הפטור. עם זאת, חשוב להבהיר שרוב החששות מפני הגבלות או אפליה עקב הפרופיל הם בגדר מיתוסים.

ראשית, בתעודת השחרור לא מצוין האם הפטור ניתן מטעמים נפשיים או רפואיים. כלומר, מעסיקים או מוסדות אקדמיים לא יכולים לדעת מהי הסיבה המדויקת שבגינה קיבל אדם פטור, ולמעשה – אסור להם להפלות את מקבלי הפטור לרעה.

שנית, פרופיל 21 אינו שולל אוטומטית את הזכאות לרישיון נהיגה. אדם המקבל פטור בגין מצבו הנפשי עדיין יכול לקבל או לחדש רישיון נהיגה, בכפוף להחלטת הרשויות המוסמכות. כמובן, במקרים של הפרעות נפשיות או רפואיות חמורות במיוחד, עלולה להיות פגיעה בכשירות לנהיגה.

ההשפעה המשמעותית ביותר של פטור על בסיס פרופיל 21 היא על גובה המענקים וההטבות להם זכאים משוחררי צה"ל. ככל שתקופת השירות קצרה יותר, כך גם ההטבות הכספיות והאחרות מצטמצמות בהתאם. עם זאת, מדובר בפגיעה קלה יחסית לטובת בריאותו ורווחתו של מקבל הפטור.

 

למה מומלץ לפנות לסיוע של עורך דין צבאי לטובת קבלת פרופיל 21?

תהליך הוכחת אי-כשירות לשירות צבאי והשגת פרופיל 21 יכול להיות מורכב ומלחיץ. לכן, מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין צבאי המתמחה בתחום זה. עורך הדין יכול לספק מידע מהימן, לסייע באיסוף המסמכים הנחוצים, לייצג את הפונה מול הגורמים הצבאיים הרלוונטיים ולהגן על זכויותיו.

בנוסף לכך, עורך דין צבאי יכול לספק תמיכה וליווי לאורך כל הדרך, החל משלב ההתלבטות ועד לאחר קבלת הפטור. הוא יוכל לתת מענה לחששות ולשאלות, לעזור בהתמודדות עם התנגדויות אפשריות מצד הצבא, ולדאוג לכך שהתהליך יתנהל בצורה מסודרת ומקצועית.

הדרך לקבלת פטור מהצבא מסיבות נפשיות או רפואיות באמצעות פרופיל 21 יכולה להיות מאתגרת, אך בהחלט אפשרית. המפתח הוא לפעול בצורה נכונה ומושכלת, להיעזר באנשי המקצוע המתאימים ולקבל ליווי וסיוע משפטי לאורך הדרך. עם הכוונה והתמיכה הנכונות, אפשר להשיג את הפטור הדרוש ולהבטיח את הבריאות והרווחה האישית.

 

לסיכום

פרופיל 21 מהווה אפשרות חשובה לקבלת פטור מהצבא עבור מלש"בים וחיילים המתמודדים עם בעיות נפשיות או רפואיות משמעותיות. על אף החששות הרווחים, פרופיל 21 לא גורר השלכות שליליות משמעותיות, והוא מאפשר למקבליו לשמור על בריאותם ואיכות חייהם.

עם זאת, חשוב לזכור שהדרך לקבלת פרופיל 21 יכולה להיות מאתגרת, ולכן מומלץ להסתייע בעורך דין צבאי שילווה את התהליך. בעזרת הכוונה נכונה והגשת מסמכים מתאימים, ניתן להשיג את הפטור המיוחל ולהתקדם בחיים האזרחיים בשלום.

אם אתם שוקלים לפעול לקבלת פרופיל 21, אנו ממליצים לכם לפנות להתייעצות בהקדם עם "המפקדה", אשר ישמחו ללוות אתכם לאורך כל הדרך, לספק לכם מענה לשאלות ולחששות, ולסייע לכם להגיש את המסמכים הדרושים ולקבל את הפטור המגיע לכם.

לפרטים נוספים ותיאום שיחת ייעוץ ראשונה ללא התחייבות – השאירו פרטים באתר או פנו אלינו כעת בטלפון.

אהבתם את המאמר?
שתפו לחברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
המפקדה - ליווי למשפחות החיילים

הצוות של המפקדה מורכב ממומחים מנוסים המבטיחים הכנה ותמיכה מקיפה למתגייסים ולחיילים. הצוות כולל מאבחנים פסיכוטכניים, פסיכולוגים, רופאים, עורכי דין צבאיים ומאמני כושר קרבי, כל אחד מהם מביא ידע ייחודי בתחומו. הם כאן כדי לעזור לכם להשיג את המטרות האישיות שלכם במסגרת השירות הצבאי.

עוד מאותו הנושא
פרופיל 21

שירות צבאי הוא מרכיב חשוב בחברה הישראלית, אך לא כולם מסוגלים לשרת בצה"ל מסיבות בריאותיות או נפשיות. במקרים אלו, צה"ל מאפשר קבלת פטור משירות צבאי

קרא עוד »
חיילים שעזרנו להם
0 +
שקיפות מול הלקוח
% 0
שנות ניסיון
0 +
לקוחות מרוצים
% 0

המלצות מלקוחות